Tillbaka i Tansen igen! Vi har varit här i tre dagar nu och har hunnit med så mycket... Vi har varit på gudstjänst i den nepalesiska kyrkan som vi brukade gå till när vi bodde här, ätit hos Laxmi som var vår trädgårdsmästare, lekt en massa med missionärsbarnen som är här nu (lärt dem lekarna som vi brukade leka, mycket nostalgi!), firat mammas födelsedag, gått till basaren och köpt julklappar, och gått runt på sjukhuset och sjungit nepalesiska julsånger. Det senare var också väldigt nostalgiskt och en av sakerna som vi associerar med julfirande i Tansen. Att få uppleva det igen kändes jätteroligt men också lite vemodigt eftersom alla våra kompisar som vi hade när vi bodde här har flyttat tillbaka till sina "hem"land. Men familjen Martin från Australien, som bodde här fram tills 2011, är också här och hälsar på, det är vekligen jättekul!! Alecia och Siobhan är födda samma år som mig och Moa och var några av våra bästa vänner när vi bodde här samtidigt. Vi har så många gemensamma minnen att prata om! Idag hälsade vi på barnen i skolan och lekte lekar med dem. Skolan har renoverats sen sist och vi tycker nästan att det är för fint för missionärsbarn... Men det var mycket som vi kände igen från vår tid också.
 
Att vara här i Tansen är verkligen helt underbart, det känns så mycket som hemma. Att vi inte bor här längre och att tre år har gått sedan vi flyttade till Sverige är svårt att förstå! Det är också svårt att förstå att åtta av våra tio veckor i Nepal har gått och att det är så kort tid kvar tills vi åker tillbaka till den svenska vardagen. 
 
Och nu är det ju snart jul! Det är tråkigt att missa så mycket av julfirandet i Sverige, och jag saknar släktingar och vänner extra mycket nu, men att få fira jul i Tansen igen är väldigt speciellt. Den här julen kommer bli lik de andra vi haft här på flera sätt. "Carol-singing" på sjukhuset, fest med missionärsteamet på Guesthouset, julgudstjänst i kyrkan den 25:e... I Sverige tycker jag det är lätt att glömma bort julens riktiga innebörd och fokusera på fel saker, men här är julen fortfarande kristnas högtid och det handlar verkligen om Jesu födelse. 
 
Ty ett barn har fötts, en son är oss given.
Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn:
Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste.
(Jesaja 9:6)
 
Så uppenbarades Guds kärlek hos oss: han sände sin ende son till världen för att vi skulle få liv genom honom.
(1 Joh 4:9)
 
GOD JUL!

1 kommentarer

Siv

28 Dec 2015 19:03

En underbart GOD JUL till Dig älskade IDA :)

Kommentera

Publiceras ej